logo

Știri

Contacteaza-ne

acțiune

Automobilele pentru fixarea căldurii a căldurii crește riscul de agitatie a hidrogenului

May 13, 2018

Mai întâi de toate, trebuie să știm că tratamentul termic al elementelor de fixare a componentelor auto se realizează la temperaturi ridicate. Pentru a reduce formarea oxidării de suprafață în timpul tratamentului termic, se adaugă adesea o atmosferă protectoare la încălzire. Dacă atmosfera protectoare conține compuși de oxigen (cum ar fi gazul de cracare a metanolului, gazul Rx etc.), șurubul poate absorbi hidrogenul în timpul tratamentului termic și poate crește riscul de fragilizare a hidrogenului.


Cercetările arată că utilizarea efectivă a elementelor de fixare cu fișă filetate în mediul natural al fracturii de fragilizare a hidrogenului este stinsă și călită de oțel martensitic, are o rezistență la curgere> 620Mpa, duritate> 31HRC. Cu cât rezistența la tracțiune este mai mare, cu atât este mai sensibil la fragilizarea cu hidrogen, cu atât este mai ușor ca materialul să absoarbă hidrogenul și nu este ușor să conducă hidrogen.


Pentru a preveni fragilizarea cu hidrogen a elementelor de fixare cu rezistență ridicată la 1000-1300 Mpa, procesul de inundare cu hidrogen trebuie standardizat după placare. Încălzirea cu hidrogen folosește reversibilitatea hidrogenului în metale pentru hidrogen - tratarea materialelor sensibile la hidrogen. În timpul inundării cu hidrogen, șuruburile de galvanizare sunt încălzite la o anumită temperatură pentru o perioadă de timp pentru a permite hidrogenului din material să se acumuleze pentru a forma molecule de hidrogen și a scăpa. Încălzirea cu hidrogen nu este una dintre cauzele importante ale fragilizării cu hidrogen a șuruburilor. Există două motive pentru inundarea incompletă a hidrogenului. Una este că hidrogenul nu este condus în timp după placare, iar celălalt este că timpul de inundare a hidrogenului este prea scurt.


 


Se crede, în general, că fracturarea cu fragmente de hidrogen are loc atunci când rezistența ajunge la 1050 MPa sau mai mult. GB / T 5267.1 "Strat de galvanizare prin fixare" prevede că atunci când partea centrală sau duritatea este mai mare de 320HV, fragilizarea cu hidrogen trebuie să fie testată prin experimente și este necesară inundarea cu hidrogen. Adică, șuruburile de placare cu un rating de performanță de peste 10,9 ar trebui să utilizeze tehnologia cu hidrogen redus și să conducă hidrogen. Conform datelor recente din străinătate, pragul de intensitate al fracturii hidrogenului fragil în dispozitivele de fixare a componentelor auto poate scădea la 1000 MPa.


Influența structurii metalografice asupra sensibilității la hidrogen a oțelului carbon și a oțelului aliat este evidentă. Martensitul temperat, bainitul superior (brut), bainitul inferior (fin), sorbitul, perlitul și austenita reduc sensibilitatea la hidrogen la rândul său. Martensitul temperat are cea mai puternică sensibilitate la fragilitatea pe bază de hidrogen. Prin urmare, dispozitivele de fixare a componentelor auto pot regla sistemul de tratare termică pentru a reduce formarea martensitei temperate în timpul tratamentului termic. De exemplu, utilizarea de călire izotermică va crește pragul pentru apariția fracturii de fragilizare a hidrogenului cu aproximativ 100 Mpa. Acest lucru se datorează faptului că microstructurile inferioare bainite produse de austempering sunt mai puțin sensibile la fragilizarea cu hidrogen decât martensitul temperat.

Manager: Allen Liang

Tel: + 86-573-80705030

Fax: + 86-573-80705031

E-mail: allen@dyfastener.net


Legate de ştiri
Produse
BOLT
NUCA
MAȘINĂ DE SPĂLAT
ŞURUB
Expoziţie
Suportul bolțului
Avantajele suportului bolțurilor
Caracteristicile și ...
Îndepărtarea cuțitelor
Cele mai recente știri
Care sunt...
Cum functioneaza ...
Ce este...
De ce nuci de hexagon ...
Informatii de contact

Cameră 17A, clădirea BLS, Haining Road 338 # Zhejiang Haining

Tel: + 86-573-80705030

allen@dyfastener.net

Copyright © Dyshine Industry Co, Ltd Toate drepturile rezervate.